Tandarts

Niemand gaat graag naar de tandarts, maar wat deze jongen uithaalde is wel heel ver gezocht

By  | 

Een aversie voor de tandarts is vrij algemeen; de officiële term voor deze aversie is odontophobia. Voor kinderen en volwassenen komt de angst vaak voort uit het vooruitzicht van pijn, naalden, procedures en vooral het onbekende. Niemand kijkt er dan ook nog van op als iemand beweert bang te zijn om naar de tandarts te zijn. Een kleine jongen in Frankrijk echter nam die angst naar een geheel nieuw niveau. Deze 12-jarige vond het zo vreselijk om naar de tandarts te gaan dat hij wel heel ver ging in het zoeken naar een excuus: hij verzon zijn eigen kidnapping.

Dit dramatische verhaal begon in mei, nadat hij werd teruggevonden door de politie. De jongen had zich verstopt in het Alpijns dorpje St. Gervais op 21 mei. Toen hij werd ondervraagd door de politie, beweerde hij dat hij net ontsnapt was aan zijn ontvoerder in de nabijgelegen stad van Bagnols. Hij beschreef zijn ontvoerder als een schurk met litteken op zijn gezicht die hem zogezegd de weg vroeg om hem naar zijn auto te lokken … terwijl hij op weg was naar zijn afspraak bij de tandarts. Hij zei dat de man hem in zijn auto sleurde en wegstoof. Het was gewoon door puur geluk, volgens de jongen, dat hij kon ontsnappen. De jongen beschreef zelfs de auto en wat de dader aanhad met veel detail. Dit ging zo een hele maand door, totdat de politie de jongen vroeg terug te komen voor meer vragen nadat ze alle bewakingstapes hadden bekeken en nergens een spoor konden vinden van de kidnapper.

Toen pas biechtte de jongen op dat het ganse verhaal verzonnen was om niet naar de tandarts te moeten gaan.

Ontvoering is een zeer ernstig misdrijf en is zeker geen onderwerp voor grapjes, maar het is moeilijk om niet onder de indruk te zijn van de jongen’ s creativiteit en vastberadenheid om niet naar de tandarts te hoeven gaan: kleine jongens: 1, tandartsen: 0